Waarom wol

Waarom wol ?

 

Waarom geen wol...is eigenlijk meer de vraag. 

 

Wol is een van de mooiste producten van de natuur, met hele goede eigenschappen. Een van de fijnste eigenschappen is dat het vocht op kan nemen, waardoor transpiratievocht door het wol kan worden opgenomen, doordat wol een goede ventilerende werking heeft droogt het vanzelf weer en blijf je altijd een fris product houden.

Een andere goede eigenschap van wol is dat het een isolerende werking heeft zowel in de winter (warmte) als in de zomer (koelte), door de goede ventilerende werking wordt het nooit te warm onder een deken of op een boxkleed.

 

Reinigen van het wol

Men denkt, ten onrechte, dat wol moeilijk te reinigen is, maar dat valt reuze mee. De meest handige tip die we je mee kunnen geven voor het fris houden van je deken of boxkleed, is om deze op een beetje mistige ochtend (wanneer er veel vocht in de lucht hangt) het product buiten te hangen, goede kwaliteit wol heeft een heel hoog lanoline (schapenvet) gehalte waardoor er een beschermende laag om het wol wordt gecreërd. De wol krijgt daardoor een soort zelfreinigende werking. 

 

Je kunt er bij Søte Barne vanuit gaan dat je de beste kwaliteit wol krijgt.

 

De wol die wij gebruiken voor al onze producten (waar wol in wordt verwerkt) komen van lammetjes die een heerlijk leven hebben in Spanje.

 

Dus, Waarom wol ?...Waarom niet !                                        

 

(Voor overig advies verwijzen we je naar de wasvoorschriften)

Contact:

sales@sotebarne.com

Orders:

orders@sotebarne.com